12. фебруар 2014.

"Herbal Trio"


Eво једног новог сапуна за који сам добила инспирацију током недавне посете Златибору (погледајте у овом посту). Не ради се о неком „лудом“ дизајну већ о новим биљчицама које по први пут користим у сапунима.
Кантарион, боквицу и гавез сам мацерирала у маслиновом уљу од кога сам касније направила сапун. Због ове три коришћене биљке потиче и инспирација за име сапуна: “Herbal Trio”.

Користила сам већ опробану рецептуру која је на бази маслиновог, палминог, кокосовог и рицинусовог уља уз додатак ши бутера као вишка масноће. Такође сам додала козје млеко и овсено брашно ради благог пилинга.
Ево како је изгледао тек сипан у модлу:


Зашто сам се баш одлучила за ову комбинацију биља? Према многим изворима које сам проверавала ово су једне од најчешће коришћених биљака које имају позитивно дејство када је кожа у питању. Многи препарати за негу коже, попут мелема и балзама, садрже управо њихове мацерате. Не очекујем од овог сапуна чудо, јер првенствена му је намена да пере, али очекујем да ће бити погодан за суву и осетљиву кожу па сам га зато и оставила без мириса. У сваком случају овај мацерат ћу у неко догледно време сигурно испробати у неком балзаму па ћу додатно поделити утиске! А до тада ћемо уживати у сапунима:

 
Ако је неко спреман да мацерира биље то може урадити врло лако. У овом посту сам описала технику мацерирања коју ја користим.
Желим вам успешан завршетак радне недеље и срећно сапуњање!

14 коментара:

  1. Tiene un aspecto estupendo, debe de ser una maravilla de suavidad. Saludos

    ОдговориИзбриши
  2. What a soothing and refreshing herbal soap this will be...it looks and sounds wonderful Gordana!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Yes, I recently played with herbal infusion. This comfrey, st worth and plantain combination is so common for many soothing salves and that I had to try it in soap also.

      Избриши
  3. That top soap looks so good and creamy, Gordana! Lovely!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you Nat! yes, it is. This is going to be mild and gentle soap. I will try next time to add some design but I will stick to same ingredients and leave it unscented.

      Избриши
  4. Beautiful soap, Gordana! The ingredients sound so luxurious.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you Jenny! Yes, ingredients are really skin friendly. It seems that I will have to make another batch of this soap soon:)

      Избриши
  5. This is power-packed with goodness, Gordana! :-)

    ОдговориИзбриши
  6. Odlicno Goco, uvek sam raspolozena za sto vise informacija o bilju, a posebno o delotvornosti. Obrni-okreni, opet se svi najvise raduju delotvornim stvarima iz prirode. Javljaj utiske o sapunu, koji je pun pogodak, izgleda fantasticno jednostavno i prirodno, apsolutno verno opisu!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja tek ucim o delotvornosti biljaka I nisam odolela da isprobam ovu kombinaciju. Verovatno slican tip macerata uskoro zavrsi I u nekom balzamu za telo... Eksperimentisanju nikad kraja :)

      Избриши
  7. I agree with the others. So many lovely ingredients in one soap. It looks very simple, like a classic soap that is good for everybody.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you Marika! It seems that this soap will become one of those that I will always have to have on my stock :)

      Избриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...