3. мај 2014.

"Black Beauty"


Скоро сам набавила етарско уље чајног дрвета. Увек се трудим да га имам при руци, због тинејџера које имам у кући, јер стварно је изузетан савезник у борби против акни. Међутим, овде се ради о мало већој количини, сасвим довољној да ме подстакне да га убацим у неки сапун, неки сасвим нови који би се у потпуности слагао са ароматичним мирисом чајног дрвета.
 
Није ми дуго требало да одлучим да ће свакако у овај сапун ући активни угаљ. Кад је нега масне коже у питању, нарочито оне склоне акнама, активни угаљ је мени директна асоцијација. Тако је настала и прва тура овог сапуна. Кад сам га извадила из модле, исекла и угледала ове црне комаде, "Black Beauty" се као назив некако сам наметнуо:
 

Радила сам spoon swirls, али шаре и нису тако ефектно испале зато што нисам одвојила довољно беле масе. Међутим, због потражње, врло брзо се појавила потреба за још овог сапуна тако да сам следећу туру, користећи исту рецептуру, мало другачије дизајнирала:


Овог пута сам покушала drop swirl технику шарања, која је у основи веома једноставна, нарочито када о томе читате или гледате како то други раде :) Сапуни који ме увек оставе без даха, а шарани су овом техником, су они које направи Силвија, ауторка SoapJam блога, а можете погледати овај пост па да се уверите и сами.

Мени је ово први пут да испробавам drop swirl. Није баш тако лоше испало али ипак надам се да ћу постићи вијугавије шаре следећи пут:


Сапун сам направила од опробане мешавине маслиновог, палминог, кокосовог и рицинусовог уља уз додатак ши бутера као вишка масноће. Осим етарског уља чајног дрвета додала сам и мало етарског уља лаванде тако да сапун има стварно пријатан, освежавајући мирис.


И још један поглед одозго:


Желим вам леп и релаксирајући послепразнични викенд и срећно сапуњање!

12 коментара:

  1. Oba izgledaju fantasticno. Mada, ja bih rekla da je prvi ITP swirl, a drugi 'spoon' swirl. Izgleda kao da ti je smesa bila gusca, nego sto bi trebalo za 'droplet' efekat, ali svejedno, izgleda odlicno. Posebno volim one komade sa belim 'karnericima'! A prvi je kao mermer. Veujem da je pomama za njima po kuci!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Maja! Na to sam i mislila kad sam napisala da su ove tehnike saranja lake a narocito kad ih drugi rade. Zgusnula mi se masa vise nego sto treba pa mi zato sare "plutaju" po povrsini, ali hvala Bogu kontrast boja je prilican tako da je konacni ishod zadovoljavajuci ! :)

      Избриши
  2. Love the name for your charcoal tea tree soap! I am planning to make a soap like yours - with tea tree, lavender and charcoal. Is it ok with you if I also use the name Black Beauty? :)
    If I am making a black and white soap, I usually have a little more white. If using equal parts black and white, the black looks like it is more.
    The second one looks pretty. I have come to call this technique Top Drop Swirl. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I am so glad that you will make the soap with same additives. Of cores that you can use "Black Beauty" to name it! Actually, I asked my daughter to help me choose the name for this soap so it was her suggestion :) I hardly wait to see your soap variant!

      Избриши
  3. Charcoal is on the list of my favourite ingredients, love it in soap and in masks. Combined to lavender and tea tree essential oil, charcoal makes a lovely detox soap!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Yes, charcoal is also my favorite ingredient. Not only for effective designs but it is so good for the skin.

      Избриши
  4. Анониман6. мај 2014. 05:32

    Wow very cool looking soaps and I love the name Black Beauty! For a first attempt, I think you did an amazing job.

    ОдговориИзбриши
  5. Wow, both soaps look really beautiful, Gordana! Activated charcoal and tea tree together should be great for skin!

    ОдговориИзбриши
  6. I love the way these soaps turned out Gordana, especially the drop swirl one. These sound perfect for problem skin...I love the smell of tea tree oil :)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...