23. април 2014.

Peeling me softly



Луфа је већ дуго састојак који додајем у сапуне. Било је ту чак и иницијативе да је сама узгајам али тераса и градски услови и нису баш идеални за ту активност. Мада моја пријатељица Нина ме је подржала па је на крају било и приноса (погледајте у овом посту).
 
Ова биљка је фантастична за пилинг коже. Први сапуни са луфом које сам направила били су округли. Погледајте овде како су изгледали. Врло једноставно! У пластичну цев одговарајућег пречника убаци се комад луфе и залије сапунском масом. Мали је изазов извадити сапун касније из ове модле али уз мало довитљивости и то је могуће :)
 
Како увек желим да испробам нешто ново ево још једне сапунске варијанте са додатком овог састојка:
 

За овај сапун луфу сам додала само у четвртину масе прво је ситно исецкавши маказама. Луфа обезбеђује баш јак пилин и када је има пуно у сапунима онда он баш може и да гребе. Све је ствар укуса, али ја лично не волим баш јако стругање, тако да ми је ова количина луфе прилично оптимална.


Уочавате ли овај средишњи слој? Убацила сам мало уситњене морске траве а од остатка масе сам је раздвојила какао линијама. Овај детаљ је баш дао неку нову драж овом једноставном сапуну. У последње време не убацујем баш тако често сушено биље у сапуне али додато на овакав начин, само делимично, ми се баш свиђа и верујем да ћу поновити овакав дизајн у неким будућим сапунима.


Да напишем нешто и о састојцима! Сапун је на бази маслиновог, палминог, кокосовог и рицинусовог уља и додат је освежавајући мирис морског бора. Један једноставан а ипак необичан сапун који ме тако асоцира на предстојеће лето.


Са луфом или без ње свакако је битно да се посветимо пилингу коже и дочекамо лепо време у пуном сјају, мада из ове перспективе кад киша данима не престаје да пада, то не делује баш као лак задатак :)

Желим вам успешну радну недељу и срећно сапуњање!

20 коментара:

  1. Beautiful soaps, Gordana, and so perfectly cut. I like loofah in soap but i don't manage to cup my soap properly, I will have to try it harder.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I soak my loofa in water prior pouring soap base. I usually cut soap after one day and use very thin and sharp knife ( I suppose it is enough for loofa to get softer).

      Избриши
  2. Prelep je ,Goco! Uvek me je 'bockalo' koliko stvano bocka lufa, a zamisli slucajno sam nasla fino parce kod mame.
    Hmmm, sledi ekspeiment....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Maja! Oni okrugli sapuni potpuno ispunjeni lufom su dosta grubi ali izvrsni za struganje peta. Ova varijanta sapuna je za mene savrsena kombinacija, em radi piling em mozes i da uzivas u sapunu :)

      Избриши
  3. What a gorgeous soap, and I love the name! =)

    ОдговориИзбриши
  4. Thank you for sharing your loofah soap. I am growing loofah this summer and your projects give me many ideas. Your soap is beautiful and the design is very nice with the seaweed and the cocoa lines. Brilliant!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you so much Pam! This is really fantastic when you can grow loofah yourself! I visited your blog and saw many beautiful soap!

      Избриши
  5. Gorgeous soap Gordana! Love the layered look and you always do such a great job with the pencil lines. Seaweed is something I've never heard of in soap, but what a brilliant idea!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you so much Monica for this lovely comment! Actually I purchased seaweed powder in Greece last summer. It is also good for skin exfoliation. This is the first time to combine it with loofah. I like it much better like this!

      Избриши
  6. Love the pencil line and the natural look. Great name too! :)

    ОдговориИзбриши
  7. Lovely soap, Gordana! I love the cocoa pencil lines and the shredded loofah. The soap looks and sounds perfect for the summer.

    ОдговориИзбриши
  8. The natural look of the soap is gorgeous and the seeweed in it sounds great. I have never used loofah in soap but it must be really good for summer :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Yes, it is really good for skin exfoliation so that perfect for summer preparation :)

      Избриши
  9. Ja sam u onoj grupi koja ne voli taj gulikoža efekat koji lufa daje, ali mi se dopada ovaj tvoj sapun baš. Inače ne stižem da ti pišem, ali upravo sam istrošila cimet i med sapun do poslednje mrve, mnogo mi se dopao!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Ksenija! I ja sam u poslednje vreme bas u nekoj guzvi tako da sam presrecna kad uspem da odvojim malo vremena za sapune... "Cimet & Med" se I meni bas zasvidjao ali napravicu malu pauzu sa njim, ali na jesen cu sigurno da smuckam makar jednu turu :)

      Избриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...