8. мај 2013.

Кафене пилинг коцке и понека куглица


Један од производа за негу коже кога обавезно морам имати на дохвату руке је пилинг за тело. Постоје различите врсте пилинга који се могу направити у кућној варијанти. Ја сам већ поделила са вама један рецепт који је на бази уља и меда а који можете погледати у овом посту.

Међутим, од тренутка када сам први пут видела Ксенијине пилинг коцке, чије упутство за припрему је објавила у овом посту на свом СенМи блогу, ја сам их ставила на своју “to do” листу. Прошло је од тада доста времена али сам се тек недавно усудила да се упустим у овај пројекат - што због захтевности саме припреме (како ми се учинило на први поглед) а што због недостатка времена... Истражујући остале доступне рецепте на ову тему наишла сам и на Chickens in the Road блог и овај пост који ми је привукао пажњу. Комбинујући већ описане рецептуре, а желелећи да испробам кафу као материјал за ексфолијацију, направила сам кафене пилинг коцке.


Састојци за израду кафених коцки
А ево и рецепта:
60 г сапуна
60 г глицерина
90 г уља (ја сам користила мешавину сунцокретовог и бадемовог)
140 г жутог шећера
130 г кафе.

Сам поступак припреме је прилично једноставан. Нарендајте и истопите сапун уз додатак глицерина. Ја сам користила мој сапун направљен пре више од две године! Погледајте како је изгледао сапун са додатком камилице, практично један од мојих првих направљених сапуна на самом почетку:

Моји почетнички сапуни
И сада је потпуно употребљив иако је камилица мало „усахла“. Мада нисам у потпуности задовољна изгледом мојих сапуна данас, знам да ми треба још доста рада и искуства, кад погледам ове почетничке ипак видим велики напредак.

Након рендања издвојила сам цветове камилице и релативно лако истопила сапун у микроталасној уз додатак глицерина. Остали су мали комадићи који нису сметали коначном производу.
Отопљени сапун
Након отапања сапуна и додавања уља, шећера и кафе, масу сам изручила у чинију и одложила у фрижидер. Након хлађења исекла сам масу у коцке. И ево их, кафене пилинг коцке:



Највише ме је бринуло хоћу ли успети да их добро исечем и да ли ће маса бити довољно компактна. Међутим све је испало много лакше него што сам очекивала. Оно мало масе која се измрвила се лако обликује у лоптице.


Нисам додавала никакав додатни мирис зато што ми је кафа довољно ароматична. Морам да признам да ми је прво искуство везано за коришћење било необично. Требало ми је мало времена да се навикнем на призор тела обложеног кафом али верујте ми, након туширања и испирања овог пилинга, на крају остане само осећај свежине и цео овај труд се стварно исплати.


Можда сте обратили пажњу да паковање кафе, као и сама кафа коју сам користла, није са ових простора. Ради се о поклон састојцима, које сам добила пре извесног времена из једне далеке земље, са којима сам већ направила неке сапуне. Међутим више о томе у наредним постовима а до тада желим вам успешну радну недељу и срећно сапуњање!

11 коментара:

  1. Evo i tvojih CP kocki! Divna stvar za imati u kući,ili pokloniti. Ja sam u moje dodavala pomalo i mirisa,a u jednu turu i aktivan ugalj. Ove tvoje su idealan 'privezak' sapunu sa kafom- prava anticelulitna kura! Divna boja,Goco i ne sumnjam da su super za korišćenje!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Maja! Starno su jako dobre, super je sto se i lako prave od sastojaka koji su nam na dohvatu ruke.

      Избриши
  2. Before I used google translator I thought that you were making brownies :) I should try this scrub, sounds wonderful to wake up to a wonderful scent of coffee already in the shower.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Yes, you are right Marika! They are really beautiful to start up a day!

      Избриши
  3. OMG, Gordana, I thought you were showing us a cake recipe :)!
    Those really look edible and extremely tasty!!!
    Thanks for the recipe, this is something I haven't done before!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you Nat! Yes, they really look like some tasteful cake and so delicious to use.

      Избриши
  4. Very nice, Gordana! The soap is beautiful. The cubes sound nice, too. The just-cut cubes look like brownies!

    ОдговориИзбриши
  5. Thank you Jenny! They are really easy to make and good think is that we can reuse soap leftovers in them.

    ОдговориИзбриши
  6. Odlična ideja! Samo ovo mene isuviše podseča na nešto jestivo a i baš sam u potrazi za nekim proverenim receptom za čokoladne bombice. Može li jedan post na tu temu? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Ksenija! Izgleda da sam i ja nesto u poslednje vreme inspirisana slatkisima:)

      Избриши
  7. Tengo que probarlo, se ve espectacular, gracias y saludos

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...