24. новембар 2012.

Пенушава размена

Недавно сам се пријавила да учествујем у размени сапуна, о чему сам већ писала на овом посту, и пресрећна сам што су у међувремену стигли. Па ево погледајте о каквим предивним сапунима је реч:

Први пакет ми је стигао из Финске и послала га је Еија власница Eijan Kudontaputiikki блога. Осим што на њеном блогу можете наћи информације о сапунима она пише и о разним природним колорантима које користи за фарбање вуне. Хвала Богу те постоји  Google translator иначе не верујем да би се изборила са финским језиком :)

Погледајте како је оригинално упаковала сапуне користећи материјале за паковање који су на дохват руке:


Иначе Еија је послала два сапуна. Један је направљен од маслиновог, палминог, рицинусовог уља и уља уљане репице, какао бутера и ши бутера са додатком мириса јабуке. Други је сапун са маслиновим, палминим, бадемовим, рицинусовим уљем , уљем уљане репице, какао бутером, ши бутером и лавандином водом. Погледајте их:


Други пакет стигао ми је из Канаде од Cee Gee власнице  Oil & Butter  блога.

Међутим овде морам мало да застанем... Сигурно сте до сада већ приметили како волим да правим сапуне топлим поступком. Међутим када је дизајн сапуна израђен на овај начин у питању Cee Gee је заиста значајно померила границе поставивши заиста високе стандарде (макар што се мене лично тиче). Ја до сада нисам видела лепше и оригиналније сапуне израђене на овај начин од њених.

У овој размени Cee је послала три сапуна (израђена хладним поступком) и то: први са додатком овса и меда; други са додатком меда, павлаке и шаргарепе и трећи на бази сунцокретовог уља са додатком јогурта.


 Толико су миришљави и лепи...


Трећи пакет ми је стигао пре неколико дана, такође из Финске, од Марике власнице Кotikemistin Pieni Paja блога која је и организовала ову размену. Погледајте како је, користећи две различите технике, успела да предивно ишара сапуне:

 

Добила сам два сапуна и то један са додатком козјег млека и манго бутера а други са кокосовим млеком и какао бутером и божанственим мирисом ваниле и нара.



Марика, пуно ти хвала за сву енергију и труд који си уложила у организацију ове размене!

А мислим да мени неће бити ни мало лако да се одлучим који од ових предивних сапуна први да пробам..

Желим вам леп викенд и срећно сапуњање!

6 коментара:

  1. Hope you like all the soaps. I sure do!
    By the way. It´s so funny to use google translator when it translates some words in Finnish and some in English :D

    ОдговориИзбриши
  2. Wow, beautiful soaps here too :) Difficult to choose one! The Cee's honey, buttermilk and carrots soap seems to be so creamy ...I love it!
    All the soaps are lovely, we are all lucky with so many soaps :)

    ОдговориИзбриши
  3. Stvarno težak izbor koji prvi odneti u kupatilo. Svaki je divan na svoj način,a svi su različiti. Prava je sreća i zadovoljstvo dobijati sapune od sapunskih umetnika širom sveta!

    ОдговориИзбриши
  4. Looks like you received some beautiful soaps! I am familiar with Cee Gee's work and she makes gorgeous soaps. Eija's and Marike's soaps also look wonderful.

    ОдговориИзбриши
  5. Aw, it's so fun to see all our soaps together up there! We are all truly lucky with so many different soaps to try from around the world =)

    ОдговориИзбриши
  6. Good when the soaps were not received. Hopefully, they will become a wonderful foam. Thank you again for the soap, lovely!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...