3. октобар 2015.

"Romantic"

Баш дуго нисам писала овде. То не значи да сам запоставила овај мој хоби али једноставно ми се није дало. Да не бих сада кретала са набрајањем разних ствари и разлога који су ме одвукли од блога, могу само да кажем да ме је чињеница, да сам претходни пост написала још маја месеца, баш изненадила. Да, било је ту доста путовања, разних пословних обавеза и приватних приоритета али чини ми се да по први пут схватам како време лети. Буквално. Не бих да настављам даље са разрадом ове теме, јер ипак ово је блог о сапунима, али сигурна сам да вам је познат тај осећај.
 
Мада сам овај сапун већ приказала на мојој FB страници ипак мислим да треба да осване и у овом формату :)  У питању је један, не тако типичан за мој стил, али мени веома драг, сапун "Romantic":


Инспирација за овај сапун ми је био мирис. Ради се о мирисном уљу "Honeysuckle". Honeysuckle ( Lonicera) је заправо цвеће код нас познато као "орлови нокти". Познаваоци цвећа би вероватно одмах погодили о чему је реч али ја сам мало истраживала :) Постоји скоро две стотине врста "орлових ноктију" од којих се половина гаји само у Кини. У Европи је доступно око двадесетак врста а међу њима је најраспрострањенија европска Lonicera periclymenum. Цветови су крембеле или жуте боје и имају карактеристичан, опојан, слаткаст мирис. Ево како је мене овај опис инспирисао:
 

 
Мирисно уље "Honeysuckle" не одговара баш доследно горе поменутом опису цвећа већ је лагодан, свеж и та свежина се стапа са нотама јасмина, руже и јоргована. Веома лепа композиција која на прву лопту не подсећа на типично цветну. Назив "Romantic" се сам наметнуо, јер овај мирис баш некако и подстиче оваква осећања.
 

Сапун сам направила од моје већ стандардне мешавине маслиновог, палминог, кокосовог и рицинусовог уља, а за додатно хидрирање убачен је како бутер. 


Намерно нисам хтела да претерујем са бојама, некако ми се учинило да сапун са оваквим мирисом и треба да остане бео и тек дискретно прошаран.


 Остало је још неколико сапуна који чекају да их објавим овде, надам се да ће бити ускоро...

До тада желим вам опуштен викенд и срећно сапуњање!
 

9 коментара:

  1. Divan sapun, a miris mora da je vanvremenski! Obožavam Orlove nokte!

    ОдговориИзбриши
  2. Одговори
    1. Thank you so much! I visited your blog an I am impressed with the beauty of soaps you make.

      Избриши
  3. Gordana, the top of the soap looks creamy and the soap is beautiful; love how the swirl came out, and the fact how you see only a little bit of the colors! Wish you a nice week!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you Nat! I did not want to exaggerate with much color so that I mixed only small part of soap mass with colors. Somehow this design correspond to this very interesting FO.

      Избриши
  4. Beautiful soap, Gordana! The delicate swirls are gorgeous. And I love honeysuckle!

    ОдговориИзбриши

  5. I started on COPD Herbal treatment from Ultimate Health Home, the treatment worked incredibly for my lungs condition. I used the herbal treatment for almost 4 months, it reversed my COPD. My severe shortness of breath, dry cough, chest tightness gradually disappeared. Reach Ultimate Health Home via their website www.ultimatelifeclinic.com I can breath much better and It feels comfortable!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...