22. фебруар 2014.

Тачкасто изненађење

 
Верујем да свако од вас, ко прави сапуне, има дугачку листу идеја које би да реализује. Обично су у питању састојци који би се испробали, технике шарања, нови облици сапуна. Моја "to do" листа је и даље дуга, не зато што су у питању неизводљиве рецептуре или састојци док којих не могу доћи, већ зато што инспирација стално надолази :)
 
Банана и мед је феноменална комбинација! Савршена посластица, добра маска за лице (ако је већ до сада нисте испробали ето идеје да освежите своју кожу лица) а ја сам хтела да је испробам и у сапунима. У овој тури сапуна сам такође хтела да пробам пуцкетаву заштитну фолију да бих добила ефекат саћа.
 

Ево како је сапун испао:
 

Банану сам убацила у мешавину уља и добро измиксала штапним миксером. Добије се изузетно хомогена смеса са којом се лако ради. Убацила сам мед, обложила дно модле пуцкетавом фолијом, сипала половину масе, набацила какао линију, затим остатак масе и оставила сапун у модли да одради своје.

Морам рећи да сам се прилично изненадила кад сам сутрадан, извадивши овај сапун из модле угледала ове силне тачкице! Ни налик планираном сапуну! Прво сам помислила да ми се какао измешао са сапунском масом али на крају ми је ипак било јасно да потичу од банане. Додатно, сапуни су ми испали тањи од предвиђеног, мада сваки од исечених комада има најмање 100 г.



На крају сам ипак некако задовољна упркос овим изненађењима. Има сјајне карактеристике, добро пере, има лепу "Cotton Baby" мирисну ноту а свакако привлачи пажњу и својим изгледом.

Не верујем да ће ово постати мој стандардни сапун али ми се банана чини баш интересантна као састојак и овај тачкасти ефекат који пружа ми је добар потенцијал за нове дизајне (нпр комбинација са слојем какаа или жутим делом обојеног шаргарепом...). Ово би значило нове уносе на моју "to do" листу која се из очигледних разлога неће ускоро скратити :)

Желим вал леп и релаксирајући викенд и срећно сапуњање!

18 коментара:

  1. Da, znala sam da će biti tačkast, ali ne baš ovoliko. Izgleda da si stavila baš dosta banane. Nema veze, izgleda prelepo takav kakav je. Moram i ja da probam bananu, i kod mene je na listi, a lista je bez kraja.
    Baš me zanima kako će ti se dopasti!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sapun je sasvim Ok. Blag je, ne isusuje kozu. Mislim da bi ove tackice koje daje banana mogle da se iskoriste u sarama sa cimetom ili kakaom. Ali o tm potom!

      Избриши
  2. It looks like a leopard soap! I have tried banana and milk, but the soap overheated even if I put it in the fridge. I like the natural spots that you get from banana. It makes the soap look interesting.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you Marika! Honestly I did not expect any spots and they surprised me a lot!

      Избриши
  3. I agree with Marika: the soap looks special because of the banana you used. I have never used it in soap, but I will have to..Beautiful, Gordana and so delicious!

    ОдговориИзбриши
  4. Even though I know it's soap, I still want to take a bite! It sounds too delicious Gordana. The brown dots make for an interesting pattern on the soap and it must be a lovely facial soap like you said.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Yes, the soap is extremely gentle, it took me some time to use to it's appearance, but inowt is OK :)

      Избриши
  5. Da i ja sam imala tackice. Malo ce se prosiriti vremenom. Drugi put sam ispasirla bananu kroz sitnu cediljku, pa je ispalo malo bolje. Koliki si procenat banane koristila?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas su me iznenadile tackice! Stavila sam pola banane, srednje velicine, na 600 g ulja. Nisam je cedila ali sam dobro stapnim mikserom izmutila banana sa uljima.

      Избриши
  6. Beautiful, Gordana! I love banana and milk in soap! :-)

    ОдговориИзбриши
  7. This is a great idea! I like bananas and sometimes sweeten my milk with honey but have never thought of combining them in soap. Thank you for the great idea, Gordana. The soap looks so yummy - true natural look saying take me and eat me :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you Maya, yes milk and honey are really delicious! Banana is also grate in soap, definitely worth trying.

      Избриши
  8. I must try this Gordana, the banana soaps look great!

    ОдговориИзбриши
  9. Wow, that's a gorgeous soap, Gordana! I love the speckles in it. Banana and honey sound great together. I like to use bubble wrap in my honey soaps to get a honeycomb effect, too. It adds a special visual touch to the soap.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you Jenny, this is the first time I used bubble wrap and I also liked it. Most probably I will try it again in the future.

      Избриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...