15. април 2013.

Rolling like a ball

Са сваком новом туром сапуна, након сечења сапунске „векне“ у комаде, добијем „окрајке“. Нису то неке позамашне количине у питању, јер ипак се ради о ручно прављеном производу код кога се и очекују мале несавршености, али ипак се наменски исече мали слој како би први и последњи сапуни из „векне“ били равних површина. Готово инстинктивно ја те „окрајке“ претворим у лоптице. Верујте ми, до сада сам већ скупила позамашну количину...
Rolling like a ball
Мада знам да могу бити лепи умеци у сапуну (колико сам само маштовито дизајнираних сапуна са лоптицама видела) ја их нисам до сада користила. Кажем до сада јер ипак сам их недавно, када сам понова правила сапун са кокосовим млеком, убацила у њега.
Обично у овај сапун ради боје додам куркуму, а затим га украсим једном какао линијом (погледајте како је испала претходна тура на овом линку). Међутим сада сам хтела да све „искомпликујем“ и додатком лоптица а, пошто сам очигледано била баш пуна ентузијазма тог поподнева,  чак и са две какао линије! Ово можда за неког не би био изазов али моје мирисно уље лимуна које додајем овом сапуну уме јако брзо да стегне сапунску смесу тако да баш и није много захвално за неки дужи рад – а време је стварно потребно када се раде овакве ствари.
Елем, срећа прати храбре!

Sapun sa kokosovim mlekom
Сапун је испао јако лепе боје. На првом месту зато што сам куркуму прво растворила у мало воде а нисам је сипала директно у смесу као у претходним турама. Врло лепа боја за коју мислим да је прави потенцијал. Оно што ми се додатно свиђа је њена прилична постојаност.
Што се куглица и линија тиче мислим да сам мало претерала. Две линије су стварно превише а и распоред ових куглица је сувише униформан за мој укус. Мало нацртне геометрије и пројекције у простору за неки будући „пројекат“ ми не би било на одмет да обновим!


 Издвојила бих и сапунске врхове. Овај детаљ на сапунима ме увек остави без даха. Искрено, ја нисам експерт за врхове. До сада сам већину сапуна кувала а сапуни рађени топлим процесом имају потпуно другачију текстуру и не могу да буду тако дефинисани (мада су изузетно лепи али на свој начин). Такође, у сапунима које сам радила хладним процесом, врхови ми и нису били баш приоритет али је ипак било серија где сам успевала да их направим лепо дефинисане. Међутим, са овом туром, мислим да сам надмашила све моје претходне покушаје.

 

Не само што ми се допада облик већ и сама сапунска маса (овде од течних додатака има само кокосовог млека) има неку траспарентност која даје додатни ефекат.

 И оно што бих посебно истакла је како врхови изгледају кад се сликају изблиза. Ово је до сада најкраће растојање објектива моје камере са сапуном:

Close up
 Искрено се надам да ћу се ускоро поново позабавити преосталим лоптицама, а до тада: желим вам успешну радну недељу и срећно сапуњање!

14 коментара:

  1. You got a very pretty color from turmeric. I was actually making soap balls yesterday, but I have never made them from the ends of soap loafs. I use the "ugly" soaps myself.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you Marika! I have lot of soap balls and for sure have to find other ways how to use them :)

      Избриши
  2. Really gorgeous, the color is great. And I love the pencil lines and the balls.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you very much Marieke! I also visited your blog and found so many gorgeous soaps!

      Избриши
  3. Ma ne,nisi preterala ni sa čim,izgleda fantastično! Kao i vrhovi. Sad mi je ovaj medju tvojim najomiljenijim! Ja krajeve,kao i Marika,ostavim za sebe i eventualno za uzorke,a loptice nekad pravim namenski,a nekad kad testiram boje i mirise. BTW,više ne pravim loptice,nego valjke,tako dobijem iste krugove duž cele modle.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Valjci uopste nisu losa ideja! Ja sam napravila par komada (ostatak od pivskog sapuna) ali nikako da ih upotrebim...

      Избриши
  4. Lovely soap, Gordana! The top looks so creamy, love its look!
    Beautiful pictures, too!

    ОдговориИзбриши
  5. Gorgeous soap, Gordana! I love the soap ball embeds, and I like how you rolled them in the cocoa powder, too. Bravo!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you Jenny! I hesitated a little bit regarding rolling balls in cocoa powder but it seems that this technique is not complicate at all!

      Избриши
  6. The cocoa powder really makes the embeds pop, what a great way to use up soap ends, thanks for sharing!

    ОдговориИзбриши
  7. This is a great ideea to use soap leftovers. Thank you Gordana for sharing and your soap looks gorgeous!

    ОдговориИзбриши
  8. Thank you Iulia! This is for sure sustainable approach:)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...