11. април 2015.

Нови сапун: "Tropical Vacation"

Баш се утишало на овом блогу у последње време... Толико послова, обавеза, задатака, кратких рокова, тако да је слободног времена за писање постова била мисаона именица. У целој тој гужви пролазак поред полице на којој се суше сапуни ме увек орасположи и унесе мало ведрине. А на полици има неколико новитета :)
 
Сама идеја да направим овај сапун је била моја жеља да унесем мало ведрине у пролеће које никако да дође. Киша, хладноћа, ветар, тмурни дани... У целом том сивилу пожелела сам мало ведрине и егзотике. Са мирисним уљима која сам имала при руци, и која су ме инспирисала, није било тешко осмислити ову креацију.
 
Тако је настао "Tropical Vacation":Као што рекох сапун је инспирисан мирисом а у питању је манго - папаја. Тако освежавајућ, воћкаст, егзотичан. Зажмурим и већ пројектујем себе на некој пешчаној плажи док одмарам по цео дан :)
 
Није ми било тешко да направим одабир боја а транспарентни сапун ми се сам по себи наметнуо као решење за израду.


Ко прати мој рад зна да је ово један у низу транспарентних, глицеринских сапуна направљених од маслиновог, палминог, кокосовог и рицинусовог уља. Подсећања ради до сада је из моје "кухиње" изашло већ неколико креација, можете их погледати у овом или у овом посту. За више детаља око израде скокните на овај линк.


Чини ми се да ми је свака нова тура ових сапуна инспирација за наредну. Већ ми се у глави врзмају нове идеје и надам се да ћу их ускоро реализовати.


До тада желим вам пријатне Ускршње празнике и срећно сапуњање!

7 коментара:

 1. Such a beautiful, interesting and summer soap, Gordana!
  Happy Easter!

  ОдговориИзбриши
 2. Goco, fantastičan je! Zamisli, kad je moja devojčica ushićeno primetila:"Miriše na more"!
  Ne samo to, zaista obe uživamo u peni,u mirisu u celom doživljaju sa ovim sapunom.
  Odličan proizvod iz proverene radionice!

  ОдговориИзбриши
 3. Goco, fantastičan je! Zamisli, kad je moja devojčica ushićeno primetila:"Miriše na more"!
  Ne samo to, zaista obe uživamo u peni,u mirisu u celom doživljaju sa ovim sapunom.
  Odličan proizvod iz proverene radionice!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala ti Majo, i drago mi je da ti se svidja! Nije bas lako napraviti ih ali izgleda da se svaki trenutak i trud ulozen u izradu ove vrste sapuna na kraju ipak isplati :)

   Избриши
 4. Beautiful, Gordana! I like the opaque layer on top of the translucent layer - it creates a nice contrast. And the green and gold look gorgeous together.

  ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...