26. јул 2013.

Нови формат стара рецептура

Волим да користим кокосово млеко као додатак сапунима. Изврсно је за негу коже а као додатак сапуну обезбеђује му и специфичан квалитет. Додајем га залеђено као део течности којом растварам соду. Ја волим како изгледа сапун са додатком овог састојка: сапун буде некако нарочито гладак и на моменте имам осећај да је транспарентан по површини.

Кокосово млеко сам већ користила у неколико тура сапуна до сада а можете их погледати на следећим постовима:  овде и овде. Међутим, један те исти изглед сапуна досади, нарочито кад постоји толико нових и других могућности да се испроба! Овако изгледа моја последња верзија сапуна са кокосовим млеком:

Сапун са кокосовим млеком

Користила сам већ опробану рецептуру на бази мешавине маслиновог, палминог, кокосовог, сунцокретовог и рицинусовог уља као и какао бутер у виду 7% вишка масноће. Додала сам му мирисно уље лимуна и заиста мирише освежавајуће.



У овој тури сам хтела да испробам шарање сапунске масе у посуди, мало слободнији превод за In the Pot Swirl (IPS). Имала сам идеју да сапунске куглице неравномерно буду распоређене кроз жуто - крем сапунску масу. Међутим овај ефекат је изостао због тога што куркума, састојак који сам додала ради бојења, изгледа као да се разлила кроз остатак масе и шаре су једва видљиве.



Међутим, чак и овако, задовољна сам исходом! Нарочито због тога што сам испробала и нови „формат“ сапуна сузивши модлу коју користим (не питајте ме како!) на жељену димензију.

А нови формат захтева и ново паковање! Верујем да ће дизајн веома ускоро претрпети промене, јер размишљам о замени папира на коме штампам етикете, али за сада се и овако лепо уклапа.


Желим вам леп и релаксирајући викенд и срећно сапуњање!

12 коментара:

  1. Love those soap balls! Did you roll them in coca powder or do they have a thin layer of dark soap?

    ОдговориИзбриши
  2. I ja volim kuglice kao dodatak, i bas sam razmisljala poslednjih par meseci koliko dugo nisam napravila neki sapun sa 'kuglicastim' dizajnom. Meni se bas dopadala forma i dimenzije proslih sapuna i pakovanje sa rafija masnicom, mada zeljno iscekujem da vidim sve promene :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Ksenija! Verovatno cu zadrzati i tu rafija varijantu jos neko vreme ali bas je zabavno isprobavati i druge opcije :) Jedva cekam da vidim tvoje nove sapune sa kugicama!

      Избриши
  3. I love this soap Gordana! I really like the color you got from the turmeric, and the colors in the soap balls. I love your new packaging too!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you Cee! The color is not bad at all but I was little disappointed since I wanted to achieve swirls :( It seems that turmeric diffused into uncolored part of soap but I am satisfied with final outcome.

      Избриши
  4. Meni se svidja i novi sapun i novo pakovanje. Ja sam od onih koji vole promene, meni je sve to osvežavajuće i interesantno. Uh,te kuglice, do nedavno sam ih imala toliko,da ih verovatno nikad ne bi iskoristila. Srećom,reciklirane su,tako da sad mogu nove da nastaju,haha! Jedva čekam da vidim nove kreacije sa novim bojama (i moje i tvoje)!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Maja! I ja imam jos gomilu kuglica i moracu da nadjem neki efikasniji nacin da ih upotrebim! A sto se boja tice potpuno se slazem sa tobom, jedva cekam da zasucem rukave i bacim se u akciju a unapred se radujem i tvojim kreacijama! Koloritna jesen je pred nama:)

      Избриши
  5. Gorgeous soap, Gordana! I love the swirly soap balls outlined with powder. The packaging is beautiful, too!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you Jenny so much! It seems that balls are grate way to keeps soap leftovers and they provide really simple but effective touch to soap design!

      Избриши
  6. The colour of the soap and that of the soap balls go so well together. It's a beautiful soap.
    Petra

    ОдговориИзбриши
  7. Beautiful rustic color, love it! And the packaging is lovely, Gordana!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...