24. јануар 2015.

Нови сапун "Green Moment"

Нисам баш неки велики љубитељ зиме. Зима ми је једино атрактивна ако сам на зимовању, на некој планини. Тада ми не смета ни хладноћа, ни снег, могу да се опустим док шетам или испијам топао чај у неком кафићу. Међутим, градска зимска свакодневица ми је искрено увек извор фрустрација. Чишћење леда са шофершајбне пре поласка на посао, вожња по неочишћеним путевима, леденице, бљузгавица кад снег крене да се топи, све су то ситуације у којима упоште не уживам.
 
Искрено у овом тренутку једва чекам пролеће. Неуобичајено вискоке температуре прошле недеље су ме само подсетиле како је све лакше кад је топлије и сунчано. Некако и најтежи задаци бивају лакши... Знам да пролеће неће баш скоро али ја сам ипак успела да мало орасположим себе сапуном који сам недавно направила:
 



Верујем да вам није тешко да наслутите које додатке сам користила. Сапун је на бази мешавине биљних уља са додатком козјег млека. Масу сам поделила на три дела. У основи је активни угаљ, средишњи део је остао необојен а у горњи слој сам додала пире коприве.
 
Зелена коприва у сред зиме није никакво изненађење, За оне који прате овај блог сигурно се сећају различитих варијанти сапуна у којима сам већ користила коприву. У овом посту можете пронаћи мало више информација о изради сапуна са пиреом коприве. И још једна идеја ако се већ упустите у авантуру брања, бланширања, миксања и замрзавања овог састојка. Овај пире можете искористити и за прављење крем чорбе. Уз додатак поврћа, попут шаргарепе, целера и пашканата, добићете чорбу изврсног укуса, а да и не спомињем колико је коприва здрава када се конзумира.

Али да се вратим сапуну :) Ево како је изгледао одмах након што сам га извадила из модле:

 
Сапун сам назвала "Green Moment". Мислим да верно описује ово ухваћено зеленило, јер стајањем ова зелена боја мало избледи, мада и даље остане прилично верна.


Коприву волим да искомбинујем и са соком од шаргарепе. Ову комбинацију можете погледати у  посту о сапуну Green Queen.


Ова комбинација коприве и активног угља ме је инспирисала да употребим етарска уља за мирис овог сапуна. Искомбиновала сам етарска уља чајног дрвета, нане и лаванде. Могу вам рећи да су пун погодак и да се мирис потуно уклопио са изгледом. Међутим, осим ове опојне, релаксирајуће мирисне комбинације, овај сапун ће пре свега добро очистити кожу без исушивања. За њену додатну хидратацију побринуће се такође и какао бутер који је сапуну додат као вишак масноће.



До следећег поста желим вам релаксирајући остатак викенда и срећно сапуњање!
 


15 коментара:

  1. Saw this soap on Facebook: love the natural colored layers!
    Beautiful, Gordana!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Natural colorant are also my favorite Nat! Glad that I finally tried this combination :)

      Избриши
  2. Wow, that is a gorgeous soap, Gordana! Great job with the natural colorants.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you Jenny! I am also satisfied how it turned out.

      Избриши
    2. ¿Congelas las ortigas frescas? gran idea, lo probaré también en la sopa.
      El jabón, precioso.
      Saludos

      Избриши
    3. Thank you a lot Bruja! Yes, the nettle puree is really grate to have both for soap and soup :)

      Избриши
  3. Prelepa je zelena,a akt.ugalj izgleda prilično teget, što je odlično! Čak je bela divna, čista bela. Odlično si iskombinovala sastojke,Goco, mislim da je ovo fantastičan sapun.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Maja! Dugo sam se premisljala oko dizajna I ove kombinacije sastojaka I bas mi je drago sto sam isprobala :)

      Избриши
  4. Prelepa je zelena,a akt.ugalj izgleda prilično teget, što je odlično! Čak je bela divna, čista bela. Odlično si iskombinovala sastojke,Goco, mislim da je ovo fantastičan sapun.

    ОдговориИзбриши
  5. That is a beautiful, deep green...it's hard to believe you can get that from nettle, I just love it! =)

    ОдговориИзбриши
  6. Draga Goco, divan i opušten post, a sapun, kao i uvek, sjajan! Hvala što si podelila kombinaciju EU za miris! Pratim te! :)

    ОдговориИзбриши
  7. I agree with you about winter, the only time I like it is if I can be on vacation, inside a nice cozy cabin looking out at the snow.

    Your colours are beautiful! It's fabulous how you achieved that with natural ingredients.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you so much Monica! I am also pleased with nettle green, one of my favorite colorant.

      Избриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...