26. април 2013.

Пенушаве "Ледене коцке"

Ја волим и да кувам! Мада то до сада нисам спомињала али већина производа из моје кухиње су ипак салате, јела, колачи... Да бих разбила стереотип вртим разне рецепте. За она уобичајена јела која спремам преко недеље налазим разне  варијанте и идеје на куварским блоговима које пратим. Међутим, када су колачи у питању, веома често окренем свеску рецепата моје мајке... Има ту свега, не само колача, већ и разних рецепата за остале производе попут сокова и зимница. Чак сам налетела и на упутство за припрему глицеринског лосиона за руке!
Један од колача, коме нико у фамилији не може да одоли, су „Ледене коцке“. Обично за време празника, или када нам долази неко у госте, ја спроведем анкету међу укућанима по питању посластице које би волели да се нађе на трпези. Избор су увек „Ледене коцке“. Чини ми се да овај колач својом једноставношћу, укусом и  изгледом увек однесе победу над много компликованијим, скупљим и захтевнијим посластицама.
Пенушаве "Ледене коцке"
  Питаћете се шта  „Ледене коцке“ траже у сапунском блогу? На први поглед сапуни и колачи су потпуно неспојиве ствари али мени су ове коцке дале инспирацију да направим сапун сличног дизајна. И то није све. Подстакле су ме да испробам какао прах који је, као додатак у пар ретких изузетака када сам га користила за исцртавање линија у сапунима, неправедно занемарен са моје стране. Изгледа да све што нам је на дохвату руке није баш тако атрактивно . На жалост то се односи на какао који ми никад до сада није био инспирација. Али зато су „Ледене коцке“ направиле разлику!

Шта какао чини тако посебним да буде пожељан састојак у препаратима за негу коже? Богат је антиоксидансима, гвожђем, калцијумом, магнезијумом... Подмлађује кожу и чини је меком, глатком и сјајном.
Сапунима сам додала етерично уље нане и миришу тако неодољиво и освежавајуће... А сада, када су довољно одстојали, спремни су за употребу и ја један носим у купатило за туширање!

Али у сусрет предстојећим Ускршњим празницима, и верни досадашњем избору посластица, оно што знам је да ћемо се једном туром, оних правих, слатких, сигурно врло брзо и засладити!
Желим вам срећне предстојеће Ускршње празнике и срећно сапуњање!

18 коментара:

  1. Savrsenstvo. jedan od najboljih kolaca ikada. Tvoj sapun je prelep, pojela bih ga :)

    ОдговориИзбриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  3. This looks so good to eat, Gordana!
    I also love to cook and I will have to search for this „Ледене коцке“ recipe!
    Have a nice we, Gordana!

    ОдговориИзбриши
  4. Wow, that looks like something you want to take a bite out of Gordana! Yummy! And now I'm going to have to search for an Ice Cube recipe too!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you Nat and Cee! This cake is one of my favorite. There are so meny recipes available but you can check this blog which also have English translation and many more interesting cakes http://tortatorta.blogspot.com/2013/01/ledene-kocke-ice-cubes.html

      Избриши
    2. Oh my, that recipe looks wonderful Gordana...thank you!

      Избриши
  5. Ufff, predivni sapuni ! Nana verovatno prijatno osvežava i hladi telo.

    ОдговориИзбриши
  6. Da ne znam gde se nalazim,kladila bih se da su jestive. A ne znam koje su bolje, da li one sto mi se upravo jedu, ili ove sa kojima bih se bas brckala! Bravo Goco!

    ОдговориИзбриши
  7. The google translation into Dutch was a bit confusing so first I thought I was actually looking at cakes. But they are gorgeous, delicious soaps!

    ОдговориИзбриши
  8. Beautiful soaps, Gordana! They look edible. I love to cook and bake, too, and I get inspiration from recipes and food blogs as well. Sometimes it seems that cooking - and baking, especially - are similar to soapmaking. :)

    ОдговориИзбриши
  9. Thank you Jenny! Yes I like to cook as well but I have to admit that I enjoy more when I make soaps, especially if they turn out in line with my expectations :)

    ОдговориИзбриши
  10. At first I thought: what a great looking cake:) Then I turned on the translator and surprise, it is a cake-soap, and looks so yummy... MMM but I can't take out of my mind how the real cake must taste. Could you share the recipe with us preety please:)?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you very much Iulia! This is for sure my favorite cakes. You can find recipe also in English available on this blog: http://tortatorta.blogspot.com/2013/01/ledene-kocke-ice-cubes.html

      Избриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...